Taller de composició amb Jose Benito Ruiz

Taller de composició amb Jose Benito Ruiz

Cuándo

9 de marzo de 2024 - 10 de marzo de 2024    
Todo el día

Reservas

Reservas cerradas

Tipo de evento

Vols saber com millorar l’impacte visual de les teves imatges? Aquest curs està dissenyat per agrupar el coneixement que et portarà a obtenir fotografies amb un alt impacte estètic i emocional. S’exploraran enfocaments nous i clàssics des del món de l’art aplicats a la composició fotogràfica i al llenguatge de la imatge. Aquest curs s’ha impartit més de 300 vegades, principalment a associacions i clubs de fotografia.

COMPOSICIÓ EN FOTOGRAFIA. EL LLENGUATGE DE L’ART. La composició és un aspecte de vital rellevància en l’obtenció de bones fotografies. És fonamental rebre dades contrastades, fiables i ben estructurades que ens permetin comprendre-les i aplicar-les al nostre estil personal, que està en constant evolució. La proposta és aprendre amb José B. Ruiz (www.josebruiz.com) i adquirir noves tècniques i punts de vista creatius. Un objectiu clar d’aquesta trobada: millorar les imatges de cada fotògraf mitjançant l’estudi de la composició. El curs és intensiu. Persones tant noves com experimentades trobaran moltes idees, aplicacions i coneixements per inspirar les seves pròpies imatges i treballs. Descobrirem com podem crear una fotografia atractiva, ben estructurada i amb una sensació de proporcions a partir d’una imatge poc elaborada al visor, que pugui ser sotmesa a tècniques de síntesi i anàlisi.

DESCRIPCIÓ DEL CURS Aquest taller aborda conceptes aplicables a la creació d’imatges (eixos, posició, distribució dels elements, qualitats del motiu…) per aprendre a compondre amb uns pocs elements i després aplicar els coneixements a imatges més complexes. El curs està dividit en seccions temàtiques: la primera tracta els elements de la sintaxi visual, l’alfabet amb què es construeixen totes les imatges; la segona part aprofundeix en les tècniques de composició, estils i comunicació visual; finalment, la tercera secció ens permet entendre els conceptes relacionats amb l’impacte visual i la transmissió d’ emocions i sentiments a través de les nostres fotografies. A més, aprenem a fer comentaris d’imatges des del punt de vista de la composició, amb èmfasi en el Moment i el Missatge.

Característiques del taller:

  • Combina projeccions de vídeos, presentacions comentades i treballs de l’autor.
  • Hi pot haver una sessió pràctica en què l’instructor realitzarà demostracions davant del grup i després assistirà a les consultes dels assistents.

Inclou:

  • Classes teòriques.
  • Projeccions audiovisuals.
  • Sortida amb assistència a petició.
  • Estarà disponible el llibre de l’autor “Composició en fotografia. El llenguatge de l’art” amb un descompte considerable per als assistents.

PROGRAMA

  • Dissabte: 10:00 a 13:30 hores. Introducció a la composició. La sintaxi visual. Elements de la composició. El punt, la línia, el color, la textura, l’escala… Vídeos de suport amb portafolis i treballs. 16:00 a 20:30 hores. Tècniques de comunicació. Forces d’expressió. Impacte visual de la imatge. Aplicació pràctica dels coneixements en diferents disciplines de la fotografia. Vídeos de portafolis i treballs.
  • Diumenge: 8:00 a 10:00 hores. Sortida pràctica per fer fotos i resoldre dubtes a l’aire lliure a petició. 10:00 a 13:30 hores. Anàlisi i avaluació de la imatge. Qualitats de la imatge. Model de comentari de la imatge. La transmissió de sentiments i sensacions. TANCAMENT DEL CURS.

Reservas

Les inscripcions estan tancades per a aquesta activitat