Fotografia de retrat i autoretrat: Montse Capel

My name is Moon - Montse Capel Fotografa

Fotografia de retrat i autoretrat: Despullant el cos i les idees

En el marc del cicle “10 Mirades” organitzat pel grup fotogràfic Roda i Masies, Montse Capel, nascuda a Figueres el 1990, ens convida a una profunda reflexió sobre el poder de l’autoretrat en blanc i negre com a forma d’expressió i de vida.

Capel, autodidacta, va iniciar el seu camí artístic publicant amb només setze anys sota el pseudònim de Moon. A través d’aquest alter ego, ha explorat i compartit el seu món interior i les seves conviccions, teixint una relació íntima entre l’àmbit personal i l’artístic.

La seva formació acadèmica, en cap moment, es va allunyar de la imatge. Després d’iniciar-se en el disseny de moda a Olot el 2009, Capel va consolidar la seva passió per la fotografia al 2016 amb estudis formals a Idep Barcelona.

Amb un extens currículum d’exposicions a diverses regions d’Espanya, Capel ha buscat compartir la seva obra i la seva visió amb el món. Tot i això, la seva trajectòria no ha estat exempta de reptes, com l’enfrontament a l’ús no autoritzat de la seva imatge, convertida en fenomen viral i reproduïda sense control arreu del planeta.

Els darrers anys, Capel ha dedicat el seu talent fotogràfic a un projecte d’envergadura: un llibre per a Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya, en col·laboració amb la Comissió Europea i la Unió per la Mediterrània. A través d’aquest projecte, posa de manifest la importància crítica de temes com l’aigua, l’energia, l’alimentació i l’ecosistema a la regió mediterrània. A més, dona veu a un aspecte fonamental: el paper de les dones en la resolució de les crisis ambientals del segle XXI.

Amb la seva obra, Montse Capel ens convida a despullar-nos, no només físicament sinó també emocionalment, per explorar la complexitat del món que ens envolta i el paper transformador de la fotografia com a mitjà d’expressió i canvi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *