Taller de composició amb Jose Benito Ruiz

HAYEDO. BARAZAR PAIS VASCO. ESPAÑA. Autor: Jose Benito Ruiz

9 de marzo de 2024 – 10 de marzo de 2024    

Inscripcions 613 112 599.

Vols saber com millorar l’impacte visual de les teves imatges? Aquest curs està dissenyat per agrupar el coneixement que et portarà a obtenir fotografies amb un alt impacte estètic i emocional. S’exploraran enfocaments nous i clàssics des del món de l’art aplicats a la composició fotogràfica i al llenguatge de la imatge. .

COMPOSICIÓ EN FOTOGRAFIA. EL LLENGUATGE DE L’ART. La composició és un aspecte de vital rellevància en l’obtenció de bones fotografies. És fonamental rebre dades contrastades, fiables i ben estructurades que ens permetin comprendre-les i aplicar-les al nostre estil personal, que està en constant evolució. La proposta és aprendre amb José B. Ruiz (www.josebruiz.com) i adquirir noves tècniques i punts de vista creatius. Un objectiu clar d’aquesta trobada: millorar les imatges de cada fotògraf mitjançant l’estudi de la composició. El curs és intensiu. Persones tant noves com experimentades trobaran moltes idees, aplicacions i coneixements per inspirar les seves pròpies imatges i treballs. Descobrirem com podem crear una fotografia atractiva, ben estructurada i amb una sensació de proporcions a partir d’una imatge poc elaborada al visor, que pugui ser sotmesa a tècniques de síntesi i anàlisi.

DESCRIPCIÓ DEL CURS Aquest taller aborda conceptes aplicables a la creació d’imatges (eixos, posició, distribució dels elements, qualitats del motiu…) per aprendre a compondre amb uns pocs elements i després aplicar els coneixements a imatges més complexes. El curs està dividit en seccions temàtiques: la primera tracta els elements de la sintaxi visual, l’alfabet amb què es construeixen totes les imatges; la segona part aprofundeix en les tècniques de composició, estils i comunicació visual; finalment, la tercera secció ens permet entendre els conceptes relacionats amb l’impacte visual i la transmissió d’ emocions i sentiments a través de les nostres fotografies. A més, aprenem a fer comentaris d’imatges des del punt de vista de la composició, amb èmfasi en el Moment i el Missatge.

Característiques del taller:

 • Combina projeccions de vídeos, presentacions comentades i treballs de l’autor.
 • Hi pot haver una sessió pràctica en què l’instructor realitzarà demostracions davant del grup i després assistirà a les consultes dels assistents.

Inclou:

 • Classes teòriques.
 • Projeccions audiovisuals.
 • Sortida amb assistència a petició.
 • Estarà disponible el llibre de l’autor “Composició en fotografia. El llenguatge de l’art” amb un descompte considerable per als assistents.

PROGRAMA

 • Dissabte: 10:00 a 13:30 hores. Introducció a la composició. La sintaxi visual. Elements de la composició. El punt, la línia, el color, la textura, l’escala… Vídeos de suport amb portafolis i treballs. 16:00 a 20:30 hores. Tècniques de comunicació. Forces d’expressió. Impacte visual de la imatge. Aplicació pràctica dels coneixements en diferents disciplines de la fotografia. Vídeos de portafolis i treballs.
 • Diumenge: 8:00 a 10:00 hores. Sortida pràctica per fer fotos i resoldre dubtes a l’aire lliure a petició. 10:00 a 13:30 hores. Anàlisi i avaluació de la imatge. Qualitats de la imatge. Model de comentari de la imatge. La transmissió de sentiments i sensacions. TANCAMENT DEL CURS.

CONDICIONS D’INSCRIPCIÓ

 • Les places són limitades i els socis del GFRM tindreu preferència d’inscripció fins el dia 10 de febrer. El cost del taller és de 65€ per els socis i 80€ els no socis.
 • Un cop realitzada la inscripció i efectuat l’ingrés mitjançant transferència us confirmarem a través d’un mail que la vostra plaça ha estat oficialment reservada.
 • En cas que quedin places lliures, la inscripció per als NO socis del GFRM es realitzarà a partir del 9 de febrer, per rigorós ordre d’inscripció fins a completar l’aforament del curs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *